Menu
Placeholder image

Folkeskolen på kunstmuseum


Kære folkeskolelærer!


På Kunstmuseet Brundlund slot er det oplagt at tilrettelægge et undervisningsforløb med udgangspunkt i bygningens historie. Jeg foreslår følgende 3 forløb med udgangspunkt i fangehullet:

  • Det kunne handle om fængselshistorie, menneskerettigheder, den franske revolution, stuarrest og opdragelse.

  • Men fangehullet kunne også være udgangspunkt for en skriveopgave: Skriv en roman om ...., en novelle om.... et digt om et menneske, der har siddet her i lang tid.

  • I fangehullet findes spor af en fanges tegning, og der kan spindes en ende over kedsomhed, ensomhed etc. en klasse kunne også booke hullet for en dag til en installation med værker de har skabt i billedkunst. De kan så tage billeder dernede med mobiltelefonder og lave en netudstilling på en af de sociale platforme.

Der er mange muligheder. Det skal siges, at det er forslag, så har du en vinkel, der passer bedre, så sig endelig til.

Du er naturligvis også velkommen til bare at ringe til mig på 74 63 36 49 for at høre, om jeg kan vise jer rundt. I kan også bare troppe op med klasserne i åbningstiden.

Som du ved, er det gratis at besøge Kunstmuseet Brundlund Slot, og du kan bare komme med din klasser i åbningstiden.

En rundvisning koster derimod 450 kr. pr. gang.

Vel mødt på Kunstmuseet Brundlund Slot


De bedste hilsener fra


Bente Sonne, formidlingsinspektør - beso@museum-sonderjylland.dkKunstmuseet Brundlund Slot udvikler, sammen med kunstlærere i folkeskolen, omvisninger og kunstdage, der giver indsigt, pirker til fantasien og flytter perspektivet.